Daniels nutrigeneeskunde

"GEZONDHEID KOMT VAN BINNENUIT"

Heeft u last van: een opgezette buik, winderigheid, buikpijn, constipatie, misselijk of slecht verteerde voeding, diarree of een wisselend ontlastingspatroon, allergieën, huidklachten, andere chronische klachten of psychische klachten?


De darm is een heel belangrijk orgaan, naast de dunne darm speelt ook de dikke darm een belangrijke rol in de vertering. De daar aanwezige darmbacterien, microbiota, verteren plantaardig voedsel, produceren vitaminen en spelen een essentiele rol in de gezondheid. Goede darmhuishouding voorkomt o.a. psychische klachten, ontstekingen, allergieen, huidaandoeningen, voedingstekorten en een verstoord immuunsysteem. 

   

Voor wie is inwendige zorg noodzakelijk?


Chronische darmklachten:

Naar schatting kampt 20% van de Nederlandse bevolking met chronische darmklachten.

Studies tonen aan dat veel gevallen door fecesonderzoek de oorsprong van de symptomen kan worden opgespoord. Besmetting met eencellige darmparasieten, bacteriele infecties, een afwijkende darmflora, antibioticagebruik, een glutenallergie en afgenomen vetopname kunnen symptomen veroorzaken die overeenkomen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).

Slechte leefstijl: 

Slechte voeding, overgewicht, alcoholmisbruik, medicatie gebruik zijn de oorzaak van darmklachten. Onbalans in de maag en lever geeft een wisselwerking met de darm.

Een ongezonde darm is dan weer de boosdoener van diverse gezondheidsklachten o.a. allergieen, immuunziekten, laaggradige ontstekingen, nutrienten tekorten.

Psychische klachten:

De darm en de hersenen communiceren voortdurend met elkaar. De darm beschikt over een eigen zenuwstelsel, waardoor ook signalen vanuit de darm naar de hersenen gestuurd kan worden. De darm wordt ook ons "second brain" genoemd. Dat betekent dat de darmen van invloed kunnen zijn op de psyche en vice versa. Dat verklaard het verband tussen verstoorde darmwerking en bijvoorbeeld stress, depressie en gedragsproblemen (ADHD Autisme, enz.),Biedt uw darmen een betere bescherming aan tegen psychische klachten. Wij kunnen u op de juiste weg helpen.

Wervelkolom:

Het is aan te raden uw wervelkolom te laten controleren. Geblokkeerde wervels kunnen darmklachten geven. De bekkenstand moet goed zijn voor een goede darmwerking. De behandelingen Dorn therapie, Breuss massage en/of Nutri-Touch kunnen u daarbij helpen de klachten te verminderen.

Darmparasieten:

De diagnostiek en de behandeling van eencellige darmparasieten behoort niet langer tot het terrein van de tropengeneeskunde. Door toerisme en immigratie komen patienten veelvuldig in contact met parasieten. 

KLIK hier voor meer info over parasieten

Enterotypen:

De darmbacterien, microbiota, van de dikke darm bestaan voor 80 tot 90% uit Bacteroides, Prevotella en Ruminococcus soorten. Slechts een van de drie bacteriegroepen is dominant. Zij vormen clusters die worden aangeduid met enterotype. Deze zorgt voor overgewicht, winderigheid, vertraging van de stoelgang of darmaandoeningen. Naar aanleiding van uw dominantste type wordt voor u een behandelplan opgezet.

Maag, Alvleesklier - en Leverklachten

De maag, alvleesklier en lever delen mee aan de spijsvertering. Zijn deze in onbalans, beinvloeden deze ook de gezondheid van de darmen. De toestand van de darmen vertelt (in)direct de toestand van deze organen. Wij zorgen daarom ook voor verbeterende werking van maag, alvleesklier en lever. Specialisatie: inwendige zorg.

Laboratorium onderzoek

De laboratorium analyses o.a. ontlastingsonderzoek zijn bedoeld voor personen met darmklachten zoals: een opgezette buik, winderigheid, buikpijn, constipatie, misselijk of slecht verteerde voeding, diarree of een wisselend ontlastingspatroon.


                  KLIK hier voor klachtenlijst. Herken uw klacht! 


"Hij of zij moet een gezond uitziend figuur hebben gehad voordat zijn of haar buik een eigen leven begon te leiden..."             

We pakken dan de oorzaak aan.


Natuurlijke behandelingen

Voeding speelt een belangrijke rol voor meeste oorzaken van darmklachten. Uw Nutritherapeut geeft u de nodige inwendige zorg; uw voeding aanpassen, fyto/orthomoleculaire supplementen - en leefstijladviezen geven. 


Onze doelen zijn: de klachten effectief te verminderen of te laten verdwijnen en zorgen voor preventie. De voordelen van natuurlijk behandelen met Nutritherapie Darmklachten zijn: We pakken de oorzaak aan, langdurig gezondheidsverbetering en geen bijwerkingen.