Daniels nutrigeneeskunde

"GEZONDHEID KOMT VAN BINNENUIT"

"Heeft u last van rugklachten, ischiasproblemen en gewrichtsproblemen."

Wat is Dorn therapie?
De methode van Dorn is een vorm van orthomanuele holistische behandeling. Dorn methode werd ontwikkeld in Duitsland meer dan 30 jaar geleden door Dieter Dorn en wordt steeds een wijdverbreide methode die gebruikt wordt voor de behandeling van pijn in de rug en verschillende andere aandoeningen over de hele wereld. In Nederland is de therapie sterk in opkomst.
 

De behandeling:

Veel mensen zijn in hun leven wel eens geplaagd door rugklachten, ischiasproblemen of gewrichtsproblemen.

De Dorn therapie is een zachte behandeling op de wervelkolom en op de gewrichten, die zich in eerste instantie richt op een mogelijk beenlengte-verschil waardoor het bekken uit balans is. Zowel een beenlengte-verschil als een bekken-scheefstand brengt het hele lichaam uit balans en kan daardoor rugklachten, pijn en andere ongemakken veroorzaken.


Wervelcorrectie volgens Dorn.

Zoals wij weten, de wervelkolom is een van de belangrijkste gebieden van het lichaam en heeft een verbinding met alle onze organen en/of systemen in ons lichaam. Deze verbinding heeft zowel fysiologische en psychologische effecten op ons lichaam.

De Dorn therapeut gebruikt enkel de duimen om verschoven wervels voorzichtig terug te brengen in de juiste stand, waarbij tegelijkertijd het bindweefsel tussen de wervels wordt losgemaakt, zodat de doorbloeding van de weefsels wordt bevorderd. De Dorn therapie helpt ook bij het verbeteren van de houding. Een deel van uw kleding zal u uit mogen doen.

Gewrichtscorrectie volgens Dorn.

Door onze dagelijkse bezigheden o.a. sporten, verkeerde houding zitten of een incident o.a. zich verstappen, kunnen gewrichten gedeeltelijk uit de kom raken, dit noemen we subluxatie. Er ontstaat ruimte in het gewricht die een blokkade in de levensenergie van het lichaam veroorzaakt.

Vroeger of later krijgt u pijnklachten. 

De Dorn methode heeft nog veel meer te bieden. Voor elk gewricht is er een behandeling die wij u kunnen aanbieden: voet, knie, schouder, elleboog, hand, vinger, kaak. De therapeut zorgt voor de correcties door het terugschuiven van de gewrichtsdelen op hun 

oorspronkelijke plaats. Na de correcties stabiliseert uw gewricht en zal de pijn verminderen.


     


De Dorn therapie kunnen we even vergelijken met de onderstaande manuele therapieen: 

  • Veel milder en minder risicovol dan chiropractie, 
  • Goede elementen van de fysiotherapie,
  • Minder ingewikkeld en dynamischer dan acupressuur.

Indicaties:

Dorn therapie wordt vooral toegepast bij: beenlengteverschil, bekkeninstabiliteit,  ruggegraatsverkromming (scoliose, kyfose), hoofdpijn en migraine en allerlei andere (pijn-)klachten van het bewegingsapparaat o.a. nek, schouder, rug, heup; pols, knie, voet. 

De Dorn therapie kan ook worden toegepast bij andere problemen: 

Andere bot aandoeningen, Fibromyalgie, Kunstmatige gewrichten, Whiplash, Hoge bloeddruk, Tinnitus, Diabetes, Leveraandoeningen, Nieraandoeningen, Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), De ziekte van Parkinson / ziekte van Alzheimer, Down syndroom, Problemen met de ogen, Allergieën, Premature ejaculatie (PE) en andere seksuele disfuncties, Menstruatie problemen, Problemen met de spijsvertering: Darmklachten, Haaruitval en andere gezondheidskwesties...» 

De Dorn-methode kan niet direct de bovengenoemde gezondheidsproblemen genezen, maar deze zorgt voor een verbetering van een verstoord zenuwstelsel op alle niveaus. Kortom: een behoorlijke verbetering van de functionele eenheid van botten-zenuwen-organen-geest.

Zelfhulp en uw investering:

De methode van Dorn is ook een puur zelfhulp methode die wordt beschouwd als zeer doeltreffend,  veilig en goed voor ons totale welzijn van onze fysieke en geestelijke gezondheid.


De investeringen naar betere gezondheid met behulp van de methode van Dorn is zeer eenvoudig, zonder medicijnen en betaalbaar. De zelfhulp en zelftherapie die uw aangereikt wordt tijdens de behandeling vereist een zeer kleine hoeveelheid tijd en zorgen voor een langdurig succes.